Välj en sida

Få info om nyheter

Pastor Sven Nilsson är en av pionjärerna i svensk karismatisk rörelse och trosrörelse. Jag minns honom först från ett kassettband när vi nyligen hade kommit in i Andens liv. Det var något nytt och annorlunda! Jag tror aldrig jag hört en så skarp profetisk röst förut. Det var när han höll sin legendariska predikan om Nehushtan mot samfundsväsendet. Nu kommer han till konferensen Re-Formation. Reviving Apostolic Christianity in Europe.

Förbönstjänst

Sven har stått i förbönstjänst för Sverige under fyrtio år, bland annat i samarbete med Kjell Sjöberg. Hans bönecenter Västanås, som nu drivs av Kristet Center i Örebro, där han är grundare och medpastor med Per-Åke Eliasson, har varit bas för mycken strategisk bön. Sven har också skrivit flera värdefulla böcker, nu senast Evangeliet om Riket, en rik bok om Guds rike och hur det gestaltas i församlingen. Den kan beställas här.

De äldste i landet

Sven Nilsson tillhör de äldste i landet och jag har upprepade gånger sett hur han ger ett helt annat perspektiv än de flesta predikanter – Guds! Det gör att hans förkunnelse, samtidigt som den har den erfarne pastorns och själasörjarens värme, har en skärpa som väcker och skakar om. Jag är övertygad om att han har ett ord för den här tiden under konferensen Re-Formation.

Det är ett privilegium att ha Sven Nilsson som en av huvudtalarna i Re-Formation. Han är också en av de tjänstegåvor som kommer att leda strategisk bön under torsdagseftermiddagen på konferensen.

Kommentarer